2021-04-22 12:37:33• hírek • Közlemény

Számos elismerést hozott a tavalyi év a Művészeti Iskola számára

A 2020-as év számos elismerést és díjat hozott a Szatmárnémeti Művészeti Iskolának annak ellenére, hogy a világjárvány okozta szigorítások miatt úgy az oktatás, mint a rendezvények tekintetében számos változtatást kellett végrehajtaniuk, előadásaikat az online térbe kellett költöztetniük.

A tanintézmény diákjai 75 alkalommal vettek részt különböző bel- és külföldi művészeti rendezvényeken: országos elismerésben 35 alkalommal, míg nemzetközi díjazásban 6 alkalommal részesültek. Ezen rendezvények közül 40 partnerségi kapcsolatok mentén, további 35 pedig más hasonló intézményekkel való együttműködés szintjén valósult meg.

A 2019–2020-as tanévben a Művészeti Iskola hatodik alkalommal szervezte meg „Cântă și încîntă de Dragobete” nevű rendezvényt, művészeti előadással zárta a tanévet, megszervezték a Művészeti Iskola Napjait, a megyei Képzőművészek Egyesületével közös kiállításokat tartottak, több belföldi és a magyarországi Téglás település iskolájával közös rendezvényük volt, évvégi és ballagási rendezvényeken, nemzeti és helyi ünnepeken vettek részt, továbbá a nyári szünidő alatti szabadtéri előadásokon is felléptek.

A Művészeti Iskolában jelenleg 16 tanár gondoskodik a mintegy 380 diák oktatásáról a következő szakokon: zongora – 4 osztály, gitár – 2 osztály, kántó szakosztály, könnyűzenei és népzenei oktatás – 4 osztály, hegedű, fúvóshangszerek, elektromos orgona, balett, festészet, román és magyar nyelvű színjátszás – 1-1 osztály. Ezen tanórák hetente, hétfőtől péntekig, az előre meghatározott órarend szerint zajlanak.

A tanintézmény tevékenységéről az éves kiértékelés keretében Mircea Deac iskolaigazgató számolt be csütörtökön a szakbizottságnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: